Wie zegt dat rijst saai is, mag in de hoek gaan staan. Ja, rijst op zich, gekookt in water is niet heel bijzonder. Maar rijst gekookt in bouillon en kruiden is een heel ander verhaal! Geurig, smaakvol en goed te 'nassen'.
Dit recept is voor twee porties.
Breng 750 milliliter water aan de kook en maak de groentebouillon (ik gebruik 1,5 blokje bouillon).
Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snijd het bovenste en onderste gedeelte er van af. Hak de rest fijn samen met de bosui en de gember.
Verhit een scheutje olie in een ruime kookpan en fruit de zojuist gesneden ingrediënten. Voeg na een paar minuten de rijst toe en bak even mee.
Voeg het bouillon, chillivlokken, komijnzaad en kaneel toe aan de rijst, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Hak de koriander fijn en voeg dit toe.
De rijst moet langzaam smoren in de bouillon totdat het vocht volledig is verdwenen. Hoe langzamer, hoe beter. Check regelmatig of dat de rijst niet aanbakt en schep zo nodig even om. Vergeet ook af en toe niet even te genieten van de rijke geur die uit de pan komt! 😉
Verwijder de staarten van de garnalen en maak ze mits nodig schoon (ontdarmen). Bak de champignons in een koekenpan en voeg de garnalen er aan toe. Bak ze kort aan (eventueel met wat knoflook voor extra smaak).
Als het vocht volledig is ingekookt, haal de pan van het vuur, voeg een scheut limoensap toe en schep even om. Laat de deksel op de pan.
Voeg het rijst met de champignons en garnalen samen op een bord en garneer eventueel af met extra koriander.
เพลิดเพลินกับอาหารของคุณ, oftewel eet smakelijk 🙂
Ingredriënten
Handelingen
Breng 750 milliliter water aan de kook en maak de groentebouillon (ik gebruik 1,5 blokje bouillon).
Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snijd het bovenste en onderste gedeelte er van af. Hak de rest fijn samen met de bosui en de gember.
Verhit een scheutje olie in een ruime kookpan en fruit de zojuist gesneden ingrediënten. Voeg na een paar minuten de rijst toe en bak even mee.
Voeg het bouillon, chillivlokken, komijnzaad en kaneel toe aan de rijst, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Hak de koriander fijn en voeg dit toe.
De rijst moet langzaam smoren in de bouillon totdat het vocht volledig is verdwenen. Hoe langzamer, hoe beter. Check regelmatig of dat de rijst niet aanbakt en schep zo nodig even om. Vergeet ook af en toe niet even te genieten van de rijke geur die uit de pan komt! 😉
Verwijder de staarten van de garnalen en maak ze mits nodig schoon (ontdarmen). Bak de champignons in een koekenpan en voeg de garnalen er aan toe. Bak ze kort aan (eventueel met wat knoflook voor extra smaak).
Als het vocht volledig is ingekookt, haal de pan van het vuur, voeg een scheut limoensap toe en schep even om. Laat de deksel op de pan.
Voeg het rijst met de champignons en garnalen samen op een bord en garneer eventueel af met extra koriander.
เพลิดเพลินกับอาหารของคุณ, oftewel eet smakelijk 🙂