Thaise rijst met garnalen

Recept met Thaise rijst en garnalen

Mathijn Vermeer

september 27, 2019

Wie zegt dat rijst saai is, mag in de hoek gaan staan. Ja, rijst op zich, gekookt in water is niet heel bijzonder. Maar rijst gekookt in bouillon en kruiden is een heel ander verhaal! Geurig, smaakvol en goed te 'nassen'.

Dit recept is voor twee porties.


Porties2 porties
Totale tijd40 minuten

 750 ml Groentebouillon
 150 g Champignons
 150 g Jumbo wokgarnalen (diepvries)
 250 g Zilvervlies rijst
 1 cup Citroengras
 20 g Verse gember (ongeveer 2 cm)
 10 g Koriander
 1 cup Bosui
 1 theelepel Komijnzaad (gemalen)
 1 theelepel Kaneel
 1 cup scheutje limoensap
 1 theelepel Chillivlokken


1

Breng 750 milliliter water aan de kook en maak de groentebouillon (ik gebruik 1,5 blokje bouillon).

2

Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snijd het bovenste en onderste gedeelte er van af. Hak de rest fijn samen met de bosui en de gember.

3

Verhit een scheutje olie in een ruime kookpan en fruit de zojuist gesneden ingrediënten. Voeg na een paar minuten de rijst toe en bak even mee.

4

Voeg het bouillon, chillivlokken, komijnzaad en kaneel toe aan de rijst, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Hak de koriander fijn en voeg dit toe.

5

De rijst moet langzaam smoren in de bouillon totdat het vocht volledig is verdwenen. Hoe langzamer, hoe beter. Check regelmatig of dat de rijst niet aanbakt en schep zo nodig even om. Vergeet ook af en toe niet even te genieten van de rijke geur die uit de pan komt! 😉

6

Verwijder de staarten van de garnalen en maak ze mits nodig schoon (ontdarmen). Bak de champignons in een koekenpan en voeg de garnalen er aan toe. Bak ze kort aan (eventueel met wat knoflook voor extra smaak).

7

Als het vocht volledig is ingekookt, haal de pan van het vuur, voeg een scheut limoensap toe en schep even om. Laat de deksel op de pan.

8

Voeg het rijst met de champignons en garnalen samen op een bord en garneer eventueel af met extra koriander.

เพลิดเพลินกับอาหารของคุณ, oftewel eet smakelijk 🙂

Ingredriënten

 750 ml Groentebouillon
 150 g Champignons
 150 g Jumbo wokgarnalen (diepvries)
 250 g Zilvervlies rijst
 1 cup Citroengras
 20 g Verse gember (ongeveer 2 cm)
 10 g Koriander
 1 cup Bosui
 1 theelepel Komijnzaad (gemalen)
 1 theelepel Kaneel
 1 cup scheutje limoensap
 1 theelepel Chillivlokken

Handelingen

1

Breng 750 milliliter water aan de kook en maak de groentebouillon (ik gebruik 1,5 blokje bouillon).

2

Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snijd het bovenste en onderste gedeelte er van af. Hak de rest fijn samen met de bosui en de gember.

3

Verhit een scheutje olie in een ruime kookpan en fruit de zojuist gesneden ingrediënten. Voeg na een paar minuten de rijst toe en bak even mee.

4

Voeg het bouillon, chillivlokken, komijnzaad en kaneel toe aan de rijst, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Hak de koriander fijn en voeg dit toe.

5

De rijst moet langzaam smoren in de bouillon totdat het vocht volledig is verdwenen. Hoe langzamer, hoe beter. Check regelmatig of dat de rijst niet aanbakt en schep zo nodig even om. Vergeet ook af en toe niet even te genieten van de rijke geur die uit de pan komt! 😉

6

Verwijder de staarten van de garnalen en maak ze mits nodig schoon (ontdarmen). Bak de champignons in een koekenpan en voeg de garnalen er aan toe. Bak ze kort aan (eventueel met wat knoflook voor extra smaak).

7

Als het vocht volledig is ingekookt, haal de pan van het vuur, voeg een scheut limoensap toe en schep even om. Laat de deksel op de pan.

8

Voeg het rijst met de champignons en garnalen samen op een bord en garneer eventueel af met extra koriander.

เพลิดเพลินกับอาหารของคุณ, oftewel eet smakelijk 🙂

Thaise rijst met garnalen (2 porties)
Voedingsfeiten

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 286
% Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
Totaal aantal vet 4g7%
Totaal aantal koolhydraten 205g69%
Eiwit 20g40%

* De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw hoeveelheid kan hoger of lager liggen, afhankelijk van je caloriebehoefte.

About Mathijn


Currently on a beautiful journey to a fit and mindful life in which I am sharing my knowledge with everyone who allows himself to live a life with #noexcuses!


Heb je deze recepten ook al gezien?

Kipsaté met rijst

Kipsaté met rijst

Een heerlijk saté recept met kipfilet, gewoon omdat het fucking lekker is en je het super gemakkelijk zelf maakt.

Chicken Tandoori

Chicken Tandoori

Fuck koken met pakjes en zakjes, dit kip tandoori gerecht met rijst maak je zonder moeite helemaal zelf! Even marineren, bakken en klaar is kip!

Share This