Kipsaté met rijst

Mathijn Vermeer

september 18, 2019

Een heerlijk saté gerecht met kipfilet, gewoon omdat het fucking lekker is en je het super gemakkelijk zelf maakt.


Porties1 portie
Totale tijd35 minuten

Ingrediënten
 80 g Zilvervliesrijst
 100 g Kipfilet
 150 g Broccoli
 50 g Rode paprika
 100 g Champignons
 1 cup Rode ui
Voor de marinade
 25 ml Ketjap Manis
 2 theelepel Sambal (ik gebruik Oelek)
 1 cup Knoflook teentje
 2 theelepel Gemberpoeder
 2 theelepel Komijnzaad
 1 theelepel sesamzaad
 1 theelepel Chilivlokken (als je van wat pittiger houdt)


Voorbereiding
1

Snijd de kipfilet in blokjes en leg ze in een afsluitbare bak met alle ingrediënten voor de marinade. Sluit de bak af en schudt het geheel goed door elkaar. Laat de bak 2-5 uur in de koelkast staan en draai zo nu en dan even rond, zodat de marinade goed in de kip kan trekken.

Koken
2

Breng water aan de kook. Snijd de groenten. Wanneer het water kookt, voeg de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar. Snijd ondertussen de overige groenten.

3

Bak de kipfilet met marinade in een wokpan. Bak de groenten in een andere pan.

4

Als de broccoliroosjes gaar zijn, haal het er dan uit met een spatel, voeg bij de overige groenten en gebruik het kokend water om de rijst in te koken.

5

Giet de rijst af, leg het op een bord samen met de kipsaté en groenten en garneer af met gesneden bosui. Een kip kan de was doen!

Ingredriënten

Ingrediënten
 80 g Zilvervliesrijst
 100 g Kipfilet
 150 g Broccoli
 50 g Rode paprika
 100 g Champignons
 1 cup Rode ui
Voor de marinade
 25 ml Ketjap Manis
 2 theelepel Sambal (ik gebruik Oelek)
 1 cup Knoflook teentje
 2 theelepel Gemberpoeder
 2 theelepel Komijnzaad
 1 theelepel sesamzaad
 1 theelepel Chilivlokken (als je van wat pittiger houdt)

Handelingen

Voorbereiding
1

Snijd de kipfilet in blokjes en leg ze in een afsluitbare bak met alle ingrediënten voor de marinade. Sluit de bak af en schudt het geheel goed door elkaar. Laat de bak 2-5 uur in de koelkast staan en draai zo nu en dan even rond, zodat de marinade goed in de kip kan trekken.

Koken
2

Breng water aan de kook. Snijd de groenten. Wanneer het water kookt, voeg de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar. Snijd ondertussen de overige groenten.

3

Bak de kipfilet met marinade in een wokpan. Bak de groenten in een andere pan.

4

Als de broccoliroosjes gaar zijn, haal het er dan uit met een spatel, voeg bij de overige groenten en gebruik het kokend water om de rijst in te koken.

5

Giet de rijst af, leg het op een bord samen met de kipsaté en groenten en garneer af met gesneden bosui. Een kip kan de was doen!

Kipsaté met rijst
Voedingsfeiten

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 415
% Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
Totaal aantal vet 7.7g12%
Totaal aantal koolhydraten 53.3g18%
Eiwit 35.8g72%

Vitamine A 18%
Vitamine C 100%
Calcium 16.7%
Ijzer 5%

* De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw hoeveelheid kan hoger of lager liggen, afhankelijk van je caloriebehoefte.

About Mathijn


Currently on a beautiful journey to a fit and mindful life in which I am sharing my knowledge with everyone who allows himself to live a life with #noexcuses!


Heb je deze recepten ook al gezien?

Chicken Tandoori

Chicken Tandoori

Fuck koken met pakjes en zakjes, dit kip tandoori gerecht met rijst maak je zonder moeite helemaal zelf! Even marineren, bakken en klaar is kip!

Share This